Dubleks

blog resim

Dubleks evlere olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle kalabalık aileler ile daha rahat bir yaşam alanında yaşamak isteyen kişilerin tercih ettikleri dubleks evler, hem yatırım için hem de yaşamak için tercih edilmektedir. Konut tipleri ile ilgili araştırma yapan kişilerin yanıtını merak ettikleri soruların en başında ise “Dubleks ev ne demek?” sorusu bulunmaktadır. Dubleks evler iki kattan meydana gelen ve içerisinden merdiven geçen ev tipleridir. Dubleksler müstakil veya daire şeklinde olabilmektedir. Dubleks evler mimari yapılarına göre “dubleks villa” ismi de alabilmektedir. Apartman binasında yer alan dubleks evlere se dubleks daire adı verilmektedir. Dubleks daire çeşitleri; ters dubleks, ara kat dubleks, çatı dubleks, standart dubleks ve bahçe dubleksi olmaktadır. 

Son yıllarda dubleks dairelere olan ilgi giderek artmaktadır. Ev sahibi olmak isteyen kişiler ise “Dubleks daire ne demek?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. İki katlı olan ve içerisinde merdiven bulunan daire tiplerine “dublex daire” adı verilmektedir. Dubleks kelimesinin anlamı “iki katlı ev”dir. Ancak yalnızca müstakil olan evler dubleks olmamaktadır. Dubleks daireler, apartman dairelerinde en üst kat veya en alt kata konumlanmış da olabilmektedirler. Dubleks daireler özellikle kalabalık aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedirler. Dubleks daireler standart apartman dairelerine göre çok daha rahatlık ve konfor sunmaktadır. Daha rahat ve ferah bir yaşam alanında yaşamak isteyen kişilerin tercih ettikleri dubleks daireler, misafiri çok olan aileler için de son derece uygundur. Dubleks dairelerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. 

Dubleks evlerin çok sayıda farklı çeşidi bulunmaktadır. Gayrimenkul literatüründe “iki katlı ev” anlamına gelen dubleks evler; villa, müstakil veya apartman dairesi şeklinde olabilmektedir. Kullanıcılarına daha geniş ve ferah bir yaşam alanı deneyimi sunan dubleks evlerin çeşitlerinden biri arakat dubleks olmaktadır. Bina içerisinde genellikle en üst kat ile en alt kat arasında yer alan daireler “ara kat daire” olarak adlandırılmaktadırlar. Ara kat dubleks daireler ise standart ara kat dairelere göre daha fazla metrekareye sahiptir. Dubleks ev çeşitlerinden biri de ters dublekslerdir. Dubleks yapıdaki kat planının yer değiştirdiği dubleks türü “ters dubleks” olarak adlandırılmaktadır. Apartmanların alt katlarında yer alan ters dubleksler, farklı metrekareye sahip olabilmektedirler. Ters dublekslerin yatak odaları ile banyoları giriş katında, mutfak ile salon ise üst katta bulunmaktadır. Ters dubleks dairelere evcil hayvan besleyen kişiler ile bahçeye yakın olmak isteyen kişiler oldukça ilgi göstermektedir. 

 

Dubleks ev çeşitlerinin arasında çatı dubleksi yer almaktadır. Çatı dubleks daireler ile standart dubleks evler arasında farklılık bulunmaktadır. Çatı dublekslerinde ikinci kat çatı katıdır. Çatı dubleksleri diğer dubleks evlere göre daha küçük metrekarelidir. Bu dubleks tipinin geniş bir terası bulunmaktadır. İkinci katları ise alçak yapıya sahiptir. Standart dubleksler ise iki katlı ev olarak tasarlanmışlardır. Apartman dairelerinde veya müstakil olarak bulunabilmektedir. Standart dublekslerde üst katta yatak odaları ve çocuk odaları, alt katta ise mutfak ile salon yer almaktadır. Bahçeli dubleks evler ise kendilerine özel bahçeye ve garaja sahip olan evlerdir. Kalabalık aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kendilerine özel alana sahip oldukları için kullanıcılarına özgürlük sağlamaktadır. Bahçe dublekslerinin girişleri üst kattan sağlanmaktadır. Alt katlarında ise bahçeye açılan salon kısmı bulunmaktadır. 

İçindekiler

 

Dubleks Evler Kaç Odalıdır?

Dublex evlerin kaç odaya sahip olduğu kullanıcılar tarafından merak konusu olmaktadır. Dubleks evler yapılış şekillerine göre farklı çeşitlere sahiptir. Standart dubleksler, ters dubleksler, çatı dubleksler, bahçe dubleksler ve ara kat dubleksler projeleri ve yapıları gereği farklı metrekareye sahip olabilmektedirler. Bu nedenle dubleks ev çeşitleri farkı oda sayısına sahip olabilmektedir. Satın alınacak olan dubleks evin kaç odasının olup olmadığının proje yapısı incelenerek öğrenilmesi gerekmektedir. 

Dubleks Evlerin Avantajları

Dubleks evlerin çok sayıda avantajı bulunmaktadır. Dubleks evler diğer ev tiplerine göre oldukça büyük metrekareli ve ferah evlerdir. Kullanıcılarına çok geniş ve ferah yaşam alanı sunmaktadır. Dubleksler hem apartman dairesi şeklinde hem de müstakil ev şeklinde olabilmektedir. Müstakil dubleks evlerin genellikle kendilerine özel garajları ve bahçeleri bulunmaktadır. Bu kişisel alanlar kullanıcıların zevkine göre güzelleştirilebilmekte ve mobilyalar ile donatılabilmektedir. Garajının bulunması ise park sorununu ortadan kaldırmaktadır. Bahçede mangal keyfi ve kahve sohbetleri için uygun alan bulunmaktadır. Çatı dublekslerde yer alan çatı ise barbekü partileri ve keyifli arkadaş grupları için son derece uygundur. Kalabalık ailelerin tercih edebilecekleri büyüklüğe ve ferahlığa sahip olma özelliği taşımaktadırlar. 

Dubleks Evlerin Dezavantajları

Dubleks evlerin avantajları oldukça fazladır. Ancak farklı kullanıcılara göre bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Dubleks evler, standart ev tiplerine göre daha büyük metrekareye sahiptir. Bu nedenle ısı yalıtımı olmayan dubleks evler, kış aylarında soğuk, yaz aylarında ise sıcak olabilmektedir. Ancak bu durum ısı yalıtımı ile kolaylıkla çözülebilmektedir. Dubleks çeşitlerinden biri olan çatı dublekslerde çatı bakımı yüksek maliyetli olabilmektedir. Çatı dublekslerde çatı bakımlarının düzenli olarak yapılması muhtemel çatı sorunlarının oluşmasının önüne geçmektedir. Dubleks evlerin bir diğer dezavantajı ise standart dairelere göre büyük metrekareye sahip olduğu için temizlik sorunudur. Oldukça geniş alana sahip olan dubleks evlerin temizliğine biraz daha fazla çaba harcamak gerekmektedir. 

Dubleks Ne Demek?

Ev arayışında olan kişiler dubleks kelimesini sıklıkla duymaktadırlar. Ev sahibi olmak isteyen kişiler “Dublex ne demek?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Dubleks teriminin anlamı “iki katlı ev” anlamına gelmektedir. Dubleks evler müstakil olabileceği gibi aynı zamanda apartman dairelerinde de yer alabilmektedir. Apartman dairelerinde yer alan dubleksler; ara kat, ters, çatı, bahçe dubleksleri olabilmektedir. Dubleks evler, tek katlı diğer konut tiplerine göre daha çok bağımsız yaşam alanlarına sahip olmaları nedeni ile tercih edilmektedir. Kalabalık ailelere yönelik fazla metrekareye sahip olan dubleksler, bahçe ve teras gibi kullanım alanlarına da sahip olabilmektedir. 

Ters Dubleks Nedir?

Dubleks evler ile ilgili araştırma yapan kişiler “Ters dubleks ne demek?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Ters dublex, dubleks ev çeşitlerinden biridir. Ters dubleks evlerde girişler üst kattan gerçekleştirilmektedir. Genellikle giriş katında yatak odaları ile banyolar, alt katında ise mutfak ve salon yer almaktadır. Ters dublekslerin metrekareleri ve oda sayıları değişiklik gösterebilmektedir. Evcil hayvanları olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen dubleks çeşitleri arasında yer almaktadır. 

Ters Dubleks Nasıl Olur?

Ters dublex daireler genellikle giriş kat ile -1. katta yer alan evleri ifade etmektedir. Dubleks daireler çoğunlukla binalardaki en üst 2 katı kapsamakta iken, ters dublekslerde bu durum tam tersidir. Dublkes yapılardaki kat planı ters dubleks dairelerde yer değiştirmiştir. Ters dublekslerin içerisinde de diğer dubleks çeşitlerinde olduğu gibi merdiven bulunmaktadır. Merdiven aracılığı ile evin içerisinden inilip çıkılabilmektedir. Ancak ters dubleks daireleri standart dublekslere göre farklı bir dizilime sahip olma özelliği taşımaktadır. Ters dublekslerin üst katında daha çok sayıda oda yer alırken, alt katta ise daha küçük odalar bulunmaktadır. 

 

RE/MAX Ahenk

Zekeriyaköy Mah. / Sarıyer / İstanbul Avrupa

02123424342

bilgi@remaxahenk.com

En son fırsatları ilk alan siz olun!

sirket logosu
© 2024Selfprof/ All right reserved.